Volg hier het maakproces van de documentaire 'Blinde liefde'

Het verhaal van Blinde Liefde

Blinde Liefde vertelt het verhaal van de drie blinde jongeren Merel, Ilse en Florian. De situatie waarin ze zitten en de relatie met de liefde is voor alle drie verschillend. 

De achttienjarige Ilse is vrijgezel en op versiertour, samen met haar vriendinnen gaat ze op stap en flirt naar hartelust. Geholpen door haar vriendinnen. Ondertussen traint Ilse voor haar andere liefde, de balsport Goalball. Ze speelt in de Nationale dames selectie en traint hard voor de komende kampioenschappen.

Merel van 15 praat over haar vriendje Nicolai, binnenkort gaat ze hem voor het eerst ontmoeten ookal hebben ze al vier maanden verkering. Ze kennen elkaar op dit moment alleen via Skype. Nu de spanning bouwt zich op naar mate de ontmoeting dichterbij komt. Nicolai komt helemaal alleen met het vliegtuig naar Nederland, een opgave want hij is net als Merel blind. Wat verwacht ze van hem? Zou het in het echt ook klikken? En wat is hun toekomst?

Florian is 18 en houdt van zijn computer maar nog meer van zijn vriendin Tara. Samen leven ze toe naar het einde van het schooljaar en de uitslag van het eindexamen van Tara. Florian blijft nog een jaar op school terwijl Tara begint aan het nieuwe studie. Tara kijkt voor twee, zij kan zien. Blinde liefde wordt gemaakt in opdracht van Omroep Brabant in het kader van de reeks Liefde in Brabant. Filmmakers maken voor deze serie korte portretten over Brabant & de liefde. De eerste drie delen zijn op het Internationale filmfestival Breda ondertussen in premiere gegaan, drie delen waaronder Blinde Liefde zijn nog in de maak.

Regie: Jenny van den Broeke // APVIS
Producent: ErnstMedia.nl


Animatie: Studio APVIS
Camera: Jean Counet
Geluid: Kees van Gool
Muziek: Evelien van den Broek 
Sounddesign: Tom Bijnen


Coaching: John Appel en Michel Schöpping